Klikken op “search” bij “operators” geeft een lijst van alle operators. Geef je een naam of deel van een naam in en klikt dan op search, dan krijg je alleen het betreffende bedrijf (of bedrijven) te zien.

Bij ieder bedrijf in de lijst staan drie knoppen: “operator info”, “fleet list” en “operator pictures”.

De info knop geeft een automatisch gegenereerde pagina waarop info uit de database komt (ook eventueel korte stukjes tekst). Deze automatisch gegenereerde pagina kan vervangen worden door een zelfgemaakte pagina met meer info, foto’s enz. Zie bijvoorbeeld Hermes RRR (in de search of via de aparte knop).

De fleet list knop geeft de volledige lijst van alle bussen van dat bedrijf met een duimnagelfotootje en de basisinfo van de bus. Door op een van die busregels te klikken krijg je de volledige info van die bus, inclusief geschiedenis.

De pictures pagina geeft alle foto’s die er zijn van die eigenaar in een groter formaat. Klikken op een foto geeft weer de detailinfo.

Terug naar de Nederland pagina gaat het makkelijkst via de operator-info pagina waar je op “netherlands” kunt klikken. Er zijn ook “back” en “back to search” knoppen maar daar moet je wat mee oefenen om te kijken wanneer die handig zijn omdat ze van de (klik)geschiedenis afhangen.

Klikken op “search” bij de search buses knop geeft een lijst van alle bussen. Niet handig. Maar er kan gezocht worden op chassis, carrosserie, model, kenteken en VIN. 02-BKG-2 geeft bijvoorbeeld een IVECO van Hermes RRR, waarbij in de lijst meteen VIN, bouwnummer en geschiedenis staan. Klikken op de foto gaat weer naar een foto-/detailpagina. Daar staan alle foto’s van die bus bij alle eigenaren (als die er zijn….). Probeer BT-HP-60 en je krijgt ook een foto van de bus bij Transdev te zien.

Advanced search geeft de mogelijkheid om specifiek te zoeken op meerdere termen. Ook per land of voor alle landen.

De Nederland-pagina kan bereikt worden vanaf de home-page via continent Europa.

Downloaden van wagenparklijsten is momenteel niet mogelijk.