TMR St.Bernhard Express 2020-11-14

bus pages

Transport Martigny et Regions SA
Martigny, Switzerland
company website

Transport Martigny et Regions te Martigny is door alle fusies een groot en diversbedrijf geworden. Het personenvervoer gaat deels per trein, zoals we gezien hebben, maar ook in het busvervoer speelt het een flinke rol, zowel in de TVB-Verbier, stadsdienst Martigny, busvervoer onder de merknaam “St.Bernard Express” tot in Italië, tourvervoer o.a. incl. de “Mannschaftbus van FC-Sion” en als PostUnternehmen. Soms is het zoeken naar een speld in de hooijberg om iets van historie te vinden, mijn eigen kennis en archief wat dit bedrijf betreft niet heel erg uitgebreid.

TMR heeft dus diverse concessie buslijnen met als merknaam St.Bernhard Express, op sommigen routes wordt met midibussen gereden o.a. de Hess Bergbus met Scania motor, en de MAN Spica Beulas, die men ook als PostUnternehmen heeft. Voorheen reed men op diverse lijnen, maar ook voor de toer, met Renault/Irisbus Iliade en op de lijn naar c.q. over de Grande St.Bernad veelal met touringcars, dat heeft wat meer comfort. De laatste jaren komen ook andere bussen meer toegespitst op de lijndiensten, zoals de Iveco Crossway en Evadys (twee verdiener) en Volvo lijndienstbussen. Een behoorlijke variatie dus.

SAVDA een Arriva-onderneming uit Aosta Italië verzorgd in hoofdzaak het vervoer van de St.Bernard-pas het Aostadal in. Maar zou een enkele rit soms soms tot Martigny hebben, zo ook de TMR in omgekeerde richting.

TMR PostUnternehmen
In 2004 nam TMR de PostUnternehmen Perrodin-Métral te Martigny-LeChâble over. TMR als PU in een volgend bericht.

Booking.com

Scroll Up